Syfon do wody gazowanej zyskuje na popularności w nowo otwieranych lokalach gastronomicznych. Pozwala on na uzyskanie nie tylko wody gazowanej, ale również bogatej oferty napojów własnej receptury.
Dzięki syfonowi można uzyskać napoje zupełnie inne od tych, które są powszechnie dostępne i posiadać w ofercie produkt całkowicie unikatowy. To z pewnością podniesie renomę lokalu, a nie zapominajmy, że napoje należą do produktów o największej marży.
Korzyści z zakupu syfonu do wody gazowanej
Syfon do wody sodowej rozszerzający kartę o smakowe napoje gazowane własnej produkcji to świetna inwestycja. Właściciele lokali wymieniają następujące korzyści:
1. Możliwość stworzenia produktu, którego nie ma konkurencja.
2. Klienci zapamiętują lokal i chętniej do niego wracają.
3. Możliwość rezygnacji z popularnych, najczęściej niezdrowych napojów butelkowanych.
4. Redukcja kosztów prowadzenia gastronomii – inwestycja w syfon i niezbędne akcesoria stosunkowo szybko się zwraca, a późniejsze koszty produkcji są o wiele niższe niż koszty zakupu napojów w butelkach.
Unikatowy napój w lokalu
Kolejnym benefitem dla lokalu gastronomicznego jest samodzielne butelkowanie wody i napojów wykonanych przy pomocy syfonu do wody sodowej. Dzięki temu uzyskuje się w menu napoje całkowicie oryginalne, których na pewno nie ma konkurencja. Projektując etykietę można podkreślić motto baru/restauracji, umieścić hasło zapadające w pamięć, a tym samym uzyskać produkt bardzo atrakcyjny wizualnie. Lada chłodnicza wypełniona po brzegi napojami z etykietami w różnych kolorach to widok, który stanie się ozdobą niejednego wnętrza. Jeśli dodatkowo zdecydujemy się ustawić stoisko przed wejściem do restauracji – w porze letniej – tego rodzaju napój jest świetną reklamą w rękach klientów spacerujących po ulicy.