Kategorie
Urządzenia do gastronomii

Jak wybrać syfon do bitej śmietany?

Bita śmietana jest jednym z najpopularniejszych, a zarazem najbardziej atrakcyjnych wizualnie dodatków do dań na słodko. Wybierając profesjonalny syfon do bitej śmietany podnosimy wygląd deserów, znacznie ułatwiając sobie pracę. Dzięki takiemu urządzeniu raz na zawsze będzie można zapomnieć o gotowej bitej śmietanie.

Syfon nie tylko do śmietany

Syfony do śmietany, to tak naprawdę wielofunkcyjne urządzenia kuchenne, których zastosowanie jest bardzo szerokie. Syfon, oprócz ubijania śmietany na desery i kawę, doskonale nadaje się do przygotowywania pysznych sosów, przecierów albo owocowych musów. Na rynku dostępnych jest bardzo wiele rodzajów syfonów, dlatego też warto dokładnie określić potrzeby swojego lokalu gastronomicznego teraz i w przyszłości, dzięki czemu łatwiej będzie wybrać ten najlepszy.

Ile kosztuje syfon?

kawa wykonana za pomocą syfonu do bitej śmietanyNa początek należy wspomnieć, że dostępne są domowe syfony do śmietany, jak i również profesjonalne urządzenia, które wykorzystywane są w lokalach gastronomicznych – takie z pewnością będą droższe. Ponadto większość syfonów wyprodukowanych jest z aluminiowych i sztucznych tworzyw. Dobrej jakości syfon kosztuje w granicach około 80zł.

 

Syfon i jego możliwości

Profesjonalny syfon do bitej śmietany jest doskonałym wyborem dla cukierniczych „freaków”. Dzięki temu urządzeniu będziemy w stanie przygotować sosy na zimo i na ciepło. Przy czym należ jasno podkreślić – stawiajmy na syfony od renomowanych producentów, które wykonane są w całości z wysokiej jakości aluminium. Tylko takie urządzenia będzie można poddawać działaniu wyższej temperatury bez obawy o uszkodzenia pojemnika. Poniżej możecie obejrzeć jak poprawnie użytkować syfon:

 

Pamiętajmy, że do syfonów można dopasować różne końcówki, dzięki którym pięknie udekorujemy ciasta i ciasteczka. Warto zainwestować również w dedykowaną szczoteczkę, dzięki której dokładnie wyczyścimy swój sprzęt. Profesjonalny syfon do bitej śmietany to inwestycja na długie, słodkie lata, dlatego też nie warto oszczędzać kosztem niskiej jakości wykonania.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *