Kategorie
Urządzenia do gastronomii

Rational – perełka dla gastronomii

Z pewnością każdy kucharz zdaje sobie sprawę, jak ważne jest to, aby posiadać odpowiedni sprzęt gastronomiczny w restauracji. Dostosowane do indywidualnych potrzeb wyposażenie jest w stanie zagwarantować szybsze gotowanie. Dla kontrastu wyobraźmy sobie, że nagle przychodzi nam gotować w kuchni… swojego sąsiada – czujemy się nieswojo, szukanie potrzebnych sprzętów zajmuje lwią część czasu, a danie finalnie cierpi na jakości.

Historia marki Rational

Marka Rational funkcjonuje na rynku od ponad czterdziestu lat. Od czterech dekad oferuje klientom sprzęt, który pomaga w przyrządzaniu wybitnych potraw. Urządzenia Rational produkowane są w Europie, w Niemczech oraz we Francji. Rozwój produktów jest niesamowicie ważny dla firmy, ponieważ inżynierowie Rational mają świadomość ile sprzęt gastronomiczny jest w stanie zmienić w potrawie. Na przykład: może nadać jej na przykład bardziej intensywny smak lub niestety sprawić, że potrawa przywrze do dna patelni/garnka. Rational oferuje między innymi:
– garnki i patelnie,
– grille,
– zastawy stołowe.

Polecam film z Hotelu Bajka, w którym kuchnia wyposażona jest właśnie w sprzęt Rational.

 

kucharka korzystająca ze sprzętu Rational

Dobry sprzęt w kuchni obniży koszty gastronomii

 

 

Mimo dużych nakładów inwestycyjnych przy zakładaniu lokalu gastronomicznego, właściciele nie powinni stronić od wydatków na dobrej jakości sprzęt gastronomiczny. Taka inwestycja zwróci się bowiem w późniejszych kosztach eksploatacji, unikniemy konieczności częstej wymiany sprzętów gastronomicznych na nowe, a menu będzie mieć szansę zachwycić gości.

Podsumowując – aby kuchnia w restauracji funkcjonowała prawidłowo, musi znajdować się w niej przede wszystkim dobrej jakości sprzęt.

Kucharz potrzebuje profesjonalnego sprzętu, aby móc przygotować wybitne danie, które zostanie podane gościom na czas. Dobry sprzęt nie przypali naszego jedzenia, wręcz przeciwnie – sprawi, że posiłek będzie o wiele bardziej aromatyczny. Akcesoria dla kucharzy powinny być wykonane starannie i według wskazań BHP, aby nie psuły się przy pierwszej okazji i zapewniały bezpieczeństwo.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *