Kategorie
Urządzenia do gastronomii

Termometr kuchenny i listwa magnetyczna na noże – czy warto?

Wygoda i funkcjonalność to podstawa w gastronomii. Termometr kuchenny i listwa magnetyczna to zdecydowanie dwa z tych patentów, które w znacznym stopniu ułatwiają prace. Listwy magnetyczne są w stanie utrzymać komplet noży w jednym miejscu, a termometry spożywcze określą temperaturę wody czy innych produktów poddawanych obróbce termicznej.

Termometry kuchenne są bardzo pomocne w przypadku:
• robienia przetworów,
• pieczenia mięs,
• pieczenia wymagających deserów/ciast.

Wybór odpowiedniego termometru kuchennego czy innych akcesoriów, w tym listew magnetycznych na noże, jest prostszy niż myślisz. Ze względu na wszechstronność rozwiązań w przypadku tego typu sprzętów gastronomicznych, można nabyć termometr kuchenny analogiczny lub elektroniczny, listwę magnetyczną cieńszą lub szerszą, o zróżnicowanym designie.

 

Dlaczego warto wyposażać się w te akcesoria kuchenne?

danie przygotowane za pomocą akcesoriów kuchennychOdpowiedź jest prosta, acz wyczerpująca: dania będą perfekcyjne, a czas ich przygotowania – krótszy. Listwa magnetyczna na noże pomaga zachować ład i porządek w kuchni oraz umożliwia łatwy dostęp do noży, które używane są najczęściej. Idealnie przyrządzone dania, smaczne, znakomicie wypieczone, to zasługa odpowiedniej obróbki termicznej i trafnego przepisu. Aby zachować recepturę, niezbędna będzie kontrola temperatury – zwłaszcza w przypadku bardziej wysublimowanych potraw.

Listwa magnetyczna na noże wieszana jest zwykle nad blatem, dostęp do noży jest w zasięgu ręki. Zaś termometr kuchenny, przechowywany w szufladzie, nie zajmie wiele miejsca, więc przechowywanie nie stanowi problemu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.