Urządzenia gastronomiczne bardzo często mają zaskakującą formę. Kto by pomyślał, że w tak ciekawy sposób można zaprojektować… zwykły grill? Dzisiaj porozmawiamy właśnie o tych urządzeniach, zwracając uwagę na ich funkcjonalność.
Duża „wydajność”…
Grill ogrodowy i wydajność raczej nie idą w parze. A tutaj – idą! W przypadku dużych grilli gastronomicznych wydajność wzrasta, ponieważ mamy do czynienia z kilkoma różnymi komorami np.: na grillowane mięso i warzywa.
Łatwość transportu
Funkcjonalny wózek grillowy musi sprawdzać się nie tylko w danym lokalu, ale przede wszystkim również w terenie – szczególnie, jeśli myślimy o imprezach plenerowych.
Atest
Każde wyposażenie gastronomii musi posiadać atest na kontakt z żywnością. Dzięki temu mamy pewność, że zarówno my, jak i nasi goście nie dostaną nieprzyjemnych dolegliwości po jedzeniu.
Dodatki, które powinien zaoferować wózek grillowy:
- Kostkarka/Chłodziarka na kostki z lodem – przydadzą się one do napojów/drinków/butelek z winem, które ochłodzą gości w trakcie upalnych wieczorów.
- Komora na wodę – zwykle ma ona pojemność około 20 litrów. Pozwala na wygaszenie żaru i oczyszczenie grilla.
- Podgrzewacz do wody – grill wpisujący się w nowoczesne wyposażenie, winien posiadać taki gadżet. Przyda się on szczególnie podczas mycia urządzenia.